Omega Speedmaster Mark II

Sinds korte tijd gingen er al geruchten de ronde dat Omega iets speciaals ging presenteren op Baselword 2014. Speciaal voor alle Speedmaster fans komt Omega dit jaar met een re-edition van de Speedmaster Mark II. De speedmaster Mark II werd oorspronkelijk in de jaren '70 gepresenteerd als opvolger van het speedmaster model dat we nu kennen als de Speedmaster Professional Moonwatch. Als we de onderstaande foto's mogen geloven zal dit horloge zijn uitgerust met een COSC gecertificeerd Co-axial uurwerk. Omega geeft aan in dit horloge het Calibre 3300 uurwerk te gaan gebruiken met silicium(Si14) balansveer.

Prijzen zijn op het moment nog niet bekend maar het vermoeden is dat ze iets onder de €5000,- zullen gaan kosten. Nu al wel bekend is dat er twee wijzerplaat varianten zullen komen. Een klassieke speedmaster zwart/wit wijzerplaat en een zogenaamde ''racing'' wijzerplaat (grijs/oranje/wit). Belangrijkste verschil ten opzichte van de huidige speedmaster collectie is dat de re-edition Mark II een tachymeter schaal krijgt die met superluminova is behandeld en dus ook 's nachts zichtbaar is.

We hebben het vermoeden dat de bovenstaande foto's bewerkt zijn op basis van een oude Mark II. Zodra we op Baselworld meer hebben gezien zullen we direct foto's van het horloge op dit blog plaatsen. We houden u op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom dit horloge en al het andere moois dat dit jaar zal worden gepresenteerd.

 

 

Geplaatst in News door

Peter van Baal