Oris Big Crown ProPilot Altimeter

Propilot

Een instrument voor werkers op grote hoogte. De Oris Big Crown ProPilot Altimeter is door Oris speciaal ontwikkeld om te dienen als een high-performance instrument voor piloten, bergbeklimmers, onderzoekers en wetenschappers die op grote hoogte werken. De robuuste 47mm meerdelige stalen kast herbergt een Oris automatisch uurwerk en een Zwitserse, mechanische, barometrische hoogtemeter en barometer. Een van de grootste uitdagingen waar de Oris-technici voor stonden, was het ontwerpen van de wijzer van de hoogtemeter. Omdat het hoogtemetermechanisme klein genoeg gemaakt moest worden om in een polshorloge te passen, moest de wijzer extreem lichtgewicht zijn, maar toch stijf genoeg om eventuele toleranties (en daardoor inaccurate waardes) te vermijden. De oplossing was de vervaardiging uit gelamineerde koolstofvezel, waardoor de wijzer zeven maal zo licht werd, maar 10 maal zo stijf als de gemiddelde horlogewijzer.

pilot side
Een andere uitdaging was de bescherming van het binnenwerk van het horloge tegen vocht wanneer de hoogtemeter geactiveerd wordt. Oris patenteerde een nieuwe hoogtemeterbediening en ventilerende kroon, die dankzij een membraan van PTFE dat een dampbarrière creëert, voorkomt dat vocht in het horloge kan binnendringen.
De hierboven genoemde aspecten worden beschermd door een Oris patent op de multifunctionele bediening c.q. ventilerende kroon en het coaxiale ontwerp van het horloge- en het hoogtemetermechanisme, inclusief een geskeletteerde mechanismehouder en de koolstofvezel wijzer.

pilot green

Het horloge gaat €2900 kosten met de textielen band. Dit horloge verwachten wij medio September. 

Geplaatst in News door

Peter van Baal